managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Luchtvervuiling heeft negatieve impact op productiviteit werknemers

Posted by marcho on February 12th, 2019

Ernstige luchtvervuiling beperkt de productiviteit van werknemers. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de National University of Singapore (NUS), gebaseerd op informatie van fabrieken in China. De onderzoekers ontdekten dat een toename van stof in de lucht met 10 microgram per kubieke meter – gedurende een periode van meer dan vijfentwintig dagen – de dagelijkse productie met 1 procent vermindert. De onderzoekers zeggen geen concrete verklaring te kunnen geven over het verband. Wel wordt naar een mogelijk psychologisch element gewezen. Langdurige arbeid in een sterk vervuilde omgeving zou mogelijk een impact op het humeur of de werkhouding kunnen hebben.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>