managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwe muziekstijlen gebaseerd op actie tegen heersende elites

Posted by marcho on February 12th, 2019

Modetrends in de muziek worden door buitenstaanders aangestuurd. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Complexity Science Hub Vienna (CSH), de Medical University of Vienna en de University of Surrey. Deze buitenstaanders dagen volgens de onderzoekers de dominante muziekstijl uit door sterk tegen de voorkeuren van de huidige elite in te gaan, onder meer door het gebruik van andere instrumenten of alternatieve ritmes. Onder meer de punk, die zich afzette tegen de softrock uit het begin van de jaren zeventig, is daarvan een voorbeeld. Maar dat geldt ook voor de grunge, die wou afrekenen met de gepolijste stadionrock van de jaren tachtig.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>