managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Lichamelijke inspanning voor vrouw complexe uitdaging

Posted by marcho on February 12th, 2019

Het ondersteunen van meisjes en vrouwen bij hun inspanningen om lichamelijk actief te zijn, moet voor de wereldwijde gezondheidszorg een prioriteit worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Dalhousie University in Canada. De onderzoekers wijzen erop dat vrouwen een complexe relatie hebben met fysieke activiteit, waarbij voortdurend met genderrollen en stereotypes worden geconfronteerd. Zij moeten immers mooi zijn, maar toch natuurlijk lijken. Bovendien moeten ze ook slank, maar niet te dun zijn. Daarnaast moeten ze ook fit zijn, maar mogen ze niet te gespierd zijn.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>