managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Alleen snelle bescherming kan Canadese kariboe redden

Posted by marcho on March 13th, 2019

Er zijn onmiddellijke maatregelen nodig om in Canada de resterende kariboes te redden. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan d University of Alberta. De onderzoekers wijzen er daarbij op dat de kariboe lange tijd kon gedijen in de onherbergzame Canadese buitengebieden, waar de dieren afgeschermd waren tegen mogelijke predatoren. Die situatie is volgens de wetenschappers echter gevoelig veranderd. Daarbij wordt gewag gemaakt van een impact van de klimaatverandering, gekoppeld aan de ontginning van grondstoffen in de leefgebieden van de kariboes. De wetenschappers maken gewag van een echte noodsituatie.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>