managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geïnformeerde consument minder gevoelig voor nepnieuws

Posted by marcho on March 13th, 2019

Het is niet moeilijk om na te gaan of nieuwe informatie correct is. De meeste consumenten doen echter niet de nodige inspanningen om een controle uit te voeren vooraleer de informatie op sociale media wordt gedeeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Ohio. De studie toonde ook aan dat personen met een lager opleidingsniveau het meest gebaat zouden zijn met een training om nepnieuws gemakkelijker te ontmaskeren. Dat geldt ook voor lagere inkomenscategorieën en personen die pas recent met het internet kennis hebben gemaakt.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>