managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Botswana kent sterke opstoot illegale jacht op olifanten

Posted by marcho on March 14th, 2019

Botswana heeft een probleem met de illegale jacht op olifanten. Er werden vorig jaar beduidend meer slachtoffers gemaakt dan de periode voordien. Dat is de boodschap van een rapport van de organisatie Elephants without Borders en het ministerie van nationale parken van Botswana. De onderzoekers zeggen het voorbije jaar in het noorden van Botswana in totaal 1.677 karkassen van olifanten te hebben gevonden. Hoewel het merendeel van de karkassen al ettelijke jaren oud is, werden ook de resten gevonden van olifanten die het voorbije jaar zijn gestorven. Sommige dieren stierven een noodzakelijke dood, maar meer dan honderd olifanten zouden aan slachtoffers ten prooi zijn gevallen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>