managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Toekomstige stad kent geen verkeerscongestie

Posted by marcho on March 14th, 2019

De stad van de toekomst zal geen verkeerscongestie meer kennen. Dat is de conclusie van een onderzoek van autobouwer Audi, in samenwerking met het Karlsruhe Institute for Technology (KIT) en consulent Mobility Partners. Het rapport zegt dat op het typische woon-werkverkeer een duurzame verlaging van reistijden kan worden bereikt. Met een volautomatisch verkeer zou zelfs een reductie met een derde kunnen worden gerealiseerd, ook al zouden ruim 10 procent meer reizigers onderweg zijn. De voordelen worden volgens de onderzoekers nog duidelijker in combinatie met een intelligenter verkeersbeheer en een hogere bezettingsgraad.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>