managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Jongeren tonen opnieuw een groter politiek engagement

Posted by marcho on March 14th, 2019

Vele jongeren zijn al politiek actief vooraleer ze een eerste keer bij een verkiezing hun stem mogen uitbrengen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford, op basis van een enquête bij een vijftigtal jongeren tussen veertien en zeventien jaar in de Amerikaanse stad Boston. De onderzoekers erkennen dat jongeren op politiek gebied vaak geen grote reputatie hebben. Verkiezingen in landen zoals de Verenigd Staten en Groot-Brittannië tonen immers dat jongeren geen grote drang vertonen om hun stem uit te brengen. Er blijken volgens de onderzoekers echter duidelijke signalen van een verandering.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>