managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Online shoppers trappen nog altijd in val cyberaanvallen

Posted by marcho on March 14th, 2019

Hoewel nagenoeg iedereen zich bewust is van financiële cybergevaren, blijkt toch meer dan de helft bij het online shoppen in handen van oplichters te vallen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Kaspersky Lab. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 94 procent van de bevolking zich bewust blijkt van financiële cyberbedreigingen. Anderzijds moest worden geregistreerd dat 53 procent van de respondenten ook erkent bij het online shoppen het slachtoffer van oplichters te zijn geworden. Daarbij bleek 21 procent de buit nooit meer te hebben kunnen recupereren.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>