managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Zweden wereldwijd leider in energietransitie

Posted by marcho on April 14th, 2019

Zweden is de wereldleider in de transitie naar een duurzame economie. Dat blijkt uit een rapport van het International Energy Agency (IEA). De onderzoekers stelden vast dat geen enkele lidstaat van de organisatie in zijn primaire energievoorziening minder van fossiele brandstoffen gebruik maakt dan Zweden. Het land dankt volgens het rapport zijn koppositie aan een marktgericht beleid, dat gericht is op energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Onder meer wordt gewezen op de introductie van emissiebelastingen. Wel wordt opgemerkt dat het land voor zijn energieveiligheid ook kan rekenen op grensoverschrijdende verbindingen met andere Scandinavische landen en de Baltische staten.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>