managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europa wereldwijd leider in duurzame investeringen

Posted by marcho on April 14th, 2019

Vorig jaar bereikten duurzame investeringen een niveau van meer dan 30 biljoen dollar. De sector heeft in drie jaar tijd een groei met 34 procent laten optekenen. Dat zegt een rapport van de Global Sustainable Investment Alliance (GSIA). In Europa lieten de duurzame investeringen een niveau van 14,1 biljoen dollar optekenen. Daarmee is Europa op het gebied van duurzame investeringen wereldwijd leider. Het aandeel van de regio in de wereldwijde investeringen viel over een periode van drie jaar wel van 53 procent naar 49 procent terug. De Verenigde Staten staan op de tweede plaats, gevolgd door Japan.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>