managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Consumerisme om problemen en droefheid op te vangen

Posted by marcho on April 14th, 2019

Mensen wenden zich steeds meer tot commerciële omgevingen om hun emoties te kunnen kanaliseren. Op die manier hopen ze problemen, verdriet en andere emoties te kunnen verwerken. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Lancaster University en de University of Strathclyde, gebaseerd op een analyse van de katholieke bedevaarten naar Lourdes in Frankrijk. Eerder al bleek dat consumptie een therapie voor emotioneel leed kan zijn. De nieuwe studie toont echter dat de consumenten daarbij actief kiezen voor bepaalde bestemmingen. Deze omgevingen worden als een veilig toevluchtsoord bestempeld.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>