managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on April 15th, 2019

Madrid zet een kudde van vijfhonderd schapen in om het het park Casa de Campo te begrazen. De maatregel moet het risico van branden op een milieuvriendelijke manier aan te pakken. De kudde bestaat uit dieren van het ras Rubia del Molar, een binnenlandse soort schapen die met uitsterven is bedreigd. De kudde wordt begeleid door twee schaapherders. De schapen zullen voortaan in Casa de Campo, dat een oppervlakte heeft van 1.722 hectaren, van midden-oktober tot midden-juni worden ingezet. Tijdens de zomerperiode keert de kudde terug naar de coöperatieve boerderij van Los Apisquillos in Puebla de la Sierra, ruim honderd kilometer ten noorden van Madrid.

Bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft Guillaume Faury zijn functie als chief executive opgenomen. Faury is de opvolger van Tom Enders, die Airbus de voorbije vijf jaar heeft geleid. Enders heeft bij zijn vertrek een pensioenpakket met een waarde van 37 miljoen euro ontvangen – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 10,5 miljard dollar. Dat was een stijging met 7,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 557 miljoen dollar naar 730 miljoen dollar – Een appartement aan de Belgische kust kostte vorig jaar gemiddeld 259.456 euro. Dat was een daling met 2,4 procent tegenover het jaar voordien. In totaal werden 15.395 transacties geteld. Dat was een groei met 0,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie van het Notariaat.

Het Noorse telecombedrijf Telenor neemt een meerderheidsbelang van 54 procent in zijn Finse sectorgenoot DNA Oyj. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,5 miljard euro. Verkopers zijn Finda Telecoms en PHP Capital. DNA Oyj zou wel zijn notering aan de beurs van Helsinki behouden – De activistische belegger werkt aan een uitbreiding van zijn belang in het Japanse elektronicaconcern Sony. Third Point, in handen Daniel Loeb, zou daarvan gebruik willen maken om Sony onder meer te dwingen zijn filmdivisie af te stoten – In Nederland worden de winkels van de failliete keten Sissy-Boy overgenomen door de groep Termeer. De nieuwe eigenaar wil alle Nederlandse filialen van de keten openhouden. Over de Belgische winkels van Sissy-Boy is nog geen zekerheid. Termeer heeft ook al de schoenmerken Sacha en Manfield in handen.

Brussel-Noord was vorig jaar opnieuw het drukste treinstation van België. Tijdens een weekdag stapten in het station gemiddeld 62.344 passagiers op. Daarna volgen Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters, Antwerpen-Centraal, Leuven, Namen, Mechelen en Luik-Guillemins. Denemarken heeft de duurste arbeidskosten van de Europese Unie. Een werknemer kost er gemiddeld 43,5 euro per uur, gevolgd door Luxemburg (40,6 euro) en België (39,7 euro). Het gemiddelde in de Europese Unie bedraagt 27,4 euro, tegenover 30,6 euro voor de eurozone – Facebook heeft het voorbije jaar 22,6 miljoen dollar uitgegeven voor de beveiliging van chief executive Mark Zuckerberg. Dat betekende meer dan een verdubbeling tegenove het jaar voordien, toen gewag werd gemaakt van een bedrag van 9 miljoen dollar.

In de Verenigde Staten zet uitgeverij American Media (AMI) zijn tabloid National Enquirer in de etalage. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant Washington Post gezegd. National Enquirer is een bondgenoot van de Amerikaanse president Donald Trump, maar raakte bij verschillende schandalen betrokken – Het investeringsfonds M80 neemt een meerderheidsbelang in de Belgische deurenfabrikant Theuma. Ook het management van Theuma neemt een belang in de deurenfabrikant. De verkoper is de groep Theunis. Achter M80 zitten ondernemers Peter Maenhout en José Zurstrassen – Luchthaven Charleroi Airport beschikt sinds kort een transitzone. Daar kunnen passagiers van Ryanair vanuit zeventien steden voor zevenentwintig bestemmingen terecht. Daardoor kunnen ze doorreizen zonder opnieuw te moeten inchecken.

De online broker Plus500 heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 54 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 82 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf verwijst naar een terugval van de activiteit op de markt – Webwinkel Bol.com wil zijn logische ecologischer organiseren. Daarom zullen in de toekomst 3,5 miljoen artikelen zonder doos worden verstuurd. Tegen het midden van volgend decennium moeten de pakketten van Bol.com klimaatneutraal zijn geworden – Buizenproducent Aliaxis wil de activiteit van zijn Indiase dochter Ashirvad Pipes verder uitbreiden. Het bedrijf is vooral actief in het noorden en oosten van India, maar wil nu ook een vestiging in het oosten van India. Aliaxis wil inspelen op de groei van de Indiase bouwmarkt.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>