managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Lager pensioen betekent ook kortere levensverwachting

Posted by marcho on April 15th, 2019

Het inkomen en de sociale status hebben een belangrijke invloed op de levensverwachting. Armoede verkort het leven. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan het Max Planck Institute for Demographic Research. De onderzoekers stelden vast dat mannen van vijfenzestig jaar uit de hoogste inkomenscategorie nog op een gemiddelde levensverwachting van negentien jaar kunnen rekenen. Bij hun leeftijdsgenoten uit de laagste inkomenscategorie valt de levensverwachting echter terug tot vijftien jaar. In het rapport werd ook een duidelijk verschil tussen het westen en het oosten van het land vastgesteld.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>