managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Jongerentelevisie houdt vast aan traditionele waarden

Posted by marcho on April 15th, 2019

Televisiereeksen voor tieners blijven nog altijd gebruik maken van stereotiepe karakters die de genderverschillen weerspiegelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universitat Pompeu Fabra en de Ramon Llull Universitat in Spanje, gebaseerd op de televisiereeksen Física o Química, Los Protegidos en El Barco. Uit een onderzoek bij bijna achthonderd jongeren bleek dat de hoofdpersonages nog altijd eigenschappen weerspiegelen die al decennia lang in jongerentelevisie naar voor komen. Mannelijke karakters blijken grappig rebels en gevaarlijk, maar met een goed hart. Vrouwelijke personages zijn vriendelijk, moedig en vastbesloten.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>