managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Sociale media wapen voor actie in autoritaire landen

Posted by marcho on April 15th, 2019

Sociale media kunnen burgers in autoritaire landen helpen om zich te verzetten tegen overheidsmaatregelen, zonder een vergelding van de overheid te moeten vrezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas, gebaseerd op een analyse van een sociale mediacampagne in Vietnam. De onderzoekers wijzen erop dat in Vietnam een openbaar protest tegen de autoriteiten niet is toegestaan, maar toch lukte een groep Vietnamese burgers er vijf jaar geleden in op Facebook een ecologische campagne op te zetten. Het initiatief zorgde er uiteindelijk voor dat ook de overheid tot actie kwam.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>