managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Managers kijken vaak argwanend naar big data

Posted by marcho on April 15th, 2019

Veel topmanagers zien weinig voordelen in big data en vertrouwen liever op hun eigen intuïtie. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Massey University, gebaseerd op een enquête bij nagenoeg honderdtwintig managers van bedrijven in Nieuw-Zeeland. De onderzoekers stelden vast dat er weliswaar een groeiend bewustzijn is van big data, maar de meeste managers lijken voorzichtig met het gebruik van analyses om beslissingen te nemen. Gewag wordt gemaakt van bekommernis over de betrouwbaarheid van de gegevens. De studie vond ook dat big data vaker worden gebruikt door managers op het middenniveau, waar geen strategische beslissingen moeten worden genomen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>