managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikaanse ouders verkiezen nog liefst zonen

Posted by marcho on April 15th, 2019

In de Verenigde Staten hebben ouders nog steeds een voorkeur voor zonen. Dat heeft echter een negatieve impact op allerlei testresultaten die dochters van Amerikaanse gezinnen laten optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de London School of Economics, de Northwestern University en de University of California. In huishoudens waren ouders een voorkeur hebben voor zonen, blijken de dochters op wiskundige testen drie punten minder te scoren dan generatiegenotes uit andere gezinnen. De voorkeur voor jongens is nog een restant van de oudere genderrollen in de Amerikaanse maatschappij.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>