managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gelaatsexpressie beïnvloedt gevoelens omgeving

Posted by marcho on April 15th, 2019

Een glimlach kan mensen echt gelukkiger maken. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers van de University of Tennessee en de Texas A&M University, gebaseerd op een analyse van bijna honderdveertig studies met meer dan elfduizend deelnemers over de hele wereld de voorbije vijf decennia. De onderzoekers benadrukken dat psychologen al meer dan honderd jaar redetwisten over de impact van gelaatsuitdrukkingen, maar zeggen dat de analyse duidelijk aanwijzingen van een kleine invloed op de gevoelens naar boven laat komen. Dit betekent dat glimlachen mensen gelukkiger kan maken, maar ook dat een fronsende blik tot bozere of droevere gevoelens kan leiden.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>