managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Japan wordt land van oudere alleenwonenden

Posted by marcho on April 21st, 2019

In twee decennia zal bijna een kwart van de Japanse huishoudens worden geleid door mensen die minstens vijfenzeventig jaar oud zijn. Een groot gedeelte van die groep zal alleenwonend zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Japanse National Institute of Population and Social Security Research. De onderzoekers waarschuwen dat de vergrijzing van de Japanse bevolking de vraag naar verpleegkundige zorg nog verder zal doen toenemen. Momenteel is naar deze service al een grote vraag. Gewaarschuwd wordt dat de veranderende demografie ook een druk zal zetten op de infrastructuur van het land.

Lees Verder

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>