managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Steeds meer Fransen gefrustreerd door inkomensongelijkheid

Posted by marcho on April 22nd, 2019

Inkomensongelijkheid is voor de Franse bevolking een van de minst aanvaardbare sociale problemen geworden. Dat blijkt uit een rapport van de Franse Direction de la Recherche, des Etudes, de l’Evaluation et des Statistiques (Drees), gebaseerd op een enquête bij meer dan drieduizend Franse burgers. De onderzoekers wijzen erop dat de gevoeligheid van de Franse bevolking voor de inkomensongelijkheid het voorbije jaar voor de eerste keer deze eeuw is toegenomen. Opgemerkt wordt dat 40 procent van de respondenten de inkomensongelijkheid als zijn grootste sociale bekommernis wordt omschreven. Meer dan 90 procent van de respondenten willen een hoger minimumloon.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>