managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Fraude bij rekrutering veroorzaakt grote economische schade

Posted by marcho on April 22nd, 2019

Fraude bij de rekrutering kan de economie grote schade toebrengen. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Crowe en wetenschappers aan de University of Portsmouth. De onderzoekers benadrukken dat deze vorm van fraude de Britse economie jaarlijks 23,9 miljard dollar schade berokkent. Gewag wordt onder meer gemaakt van leugens over kwalificaties en ervaring. Uit een analyse van vijfduizend curriculum-vitae kwam Crowe tot de vaststelling van 80 procent van de dossiers anomalieën vertoonde. Onder meer bleek dat 21 procent zich onterecht van een hogere kwalificatie bediende, terwijl 12 procent onwaarheden over de behaalde diploma’s bevatte.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>