managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europese Unie heeft extreme armoede voorbije jaren kunnen afbouwen

Posted by marcho on May 15th, 2019

In de Europese Unie leeft 6,2 procent van de bevolking in grote armoede. Tegenover het hoogtepunt van de eurocrisis zeven jaar geleden is de extreme armoede in Europa echter sterk teruggedrongen. Dat is de conclusie van een rapport van Eurostat, het Europese statistisch bureau. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat vooral langdurig werklozen en alleenstaanden een groter gevaar op extreme armoede lopen. De hoogste graad van extreme armoede wordt opgetekend in Bulgarije (20,9 procent), gevolgd door Roemenië (16,8 procent) en Griekenland (16,7 procent).

Lees Verder

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>