managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Kroaten hebben minste vertrouwen in onafhankelijke rechters

Posted by marcho on May 15th, 2019

In Kroatië is de bevolking het minst overtuigd van de onafhankelijk van rechtbanken en rechters. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Eurobarometer. De onderzoekers stelden vast dat 76 procent van de Kroaten weinig of geen vertrouwen heeft in de onafhankelijkheid van de rechtbanken en rechters. Slechts 4 procent toont en groot vertrouwen in de rechterlijke onafhankelijkheid. Op de tweede plaats staat Slowakije, waar 60 procent van de bevolking sterke twijfels toont. Ongunstige cijfers werden ook opgetekend in Bulgarije, Spanje, Italië, Polen, Slovenië en Roemenië. Het grootste vertrouwen blijkt in Denemarken.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>