managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Echokamers wellicht minder gevaarlijk dan eerder gedacht

Posted by marcho on May 15th, 2019

Echokamers zijn misschien minder gevaarlijk dan algemeen wordt gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pennsylvania en de George Washington University. Eerder al was opgemerkt dat op sociale platformen vooral individuen met gelijkgestemde ideeën samenkwamen. Die interacties zouden hun gemeenschappelijke gezichtspunten volgens de rapporten dan ook nog verder versterken. In werkelijkheid blijkt echter dat deze echokamers de feitelijke accuraatheid niet hoeven te reduceren, terwijl evenmin een verhoogde polarisatie onvermijdelijk zou zijn.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>