managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geen enkel Europees land maakt klimaatambities waar

Posted by marcho on May 17th, 2019

Geen enkele lidstaat van de Europese Unie zit op koers om tegen het midden van deze eeuw een klimaatneutrale economie te kunnen uitbouwen. Dat blijkt uit een rapport van het Ecological Institute en consulent Climact. De onderzoekers wijzen erop dat alleen Spanje een relatief positieve ontwikkeling kan melden. Spanje haalde in het rapport een score van 52 procent. Frankrijk staat als tweede gerangschikt, maar laat slechts een totaal van 47 procent optekenen, gevolgd door Griekenland en Zweden. Helemaal onderaan staat Slovenië met een score van amper 3 procent. Het Europees gemiddelde bedroeg 29 procent.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>