managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Fysieke activiteit gevoelig voor financiële stimulans

Posted by marcho on May 17th, 2019

Soms is slechts een kleine aanzet nodig om in de fysieke activiteit van de mens een blijvende positieve verandering te brengen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Western Ontario. De onderzoekers ontdekten dat zelfs bescheiden financiële prikkels de fysieke activiteit voor korte en lange duur met een volume tussen 10 procent en 15 procent kunnen verhogen. Met betere incentive-ontwerpen kan zelfs een winst van 75 procent worden behaald. De wetenschappers ontdekten verder dat de fysieke activiteit nog hoog bleef nadat de stimulerende prikkels opnieuw werden weggenomen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>