managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Transformatie naar cashloze maatschappij laat groepen achter

Posted by marcho on May 17th, 2019

De transformatie naar een geldloze samenleving zal voor bepaalde groepen belangrijke consequenties hebben. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de University of Bristol. De onderzoekers zeggen dat op de lange termijn een overstap naar digitale betalingen voor veel mensen voordelen kan hebben, gezien de snelheid en het gemak die digitale betalingen bieden. Maar in de tussentijd, in de volgende vijf tot tien jaar of zo, blijven er veel mensen nog steeds afhankelijk van contanten. Dat geldt vooral voor ouderen of huishoudens met een lager inkomen. Indien de huidige trends zich voortzetten, dreigen deze groepen volgens de onderzoekers te worden vergeten.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>