managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Vroeg contact met banken versterkt financiële vaardigheden

Posted by marcho on May 17th, 2019

Opgroeien in een gemeenschap met of zonder banken heeft een langetermijneffect op de manier waarop iemand krediet opbouwt en beheert. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers van de Iowa State University. De studie toont aan dat mensen die opgroeien in zogenaamde financiële woestijnen zijn, traag krediet aanvragen en als volwassenen lagere kredietscores en meer delinquente accounts hebben. Dit maakt volgens de onderzoekers duidelijk dat een vroege blootstelling aan lokaal bankieren de financiële basiskennis en het vertrouwen vergroot. De onderzoekers benadrukken dat de aanhoudende impact belangrijk is, omdat mensen niet veel controle hebben over de omgeving waar ze opgroeien.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>