managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Politiek haalt voordelen met moddercampagnes over concurrenten

Posted by marcho on May 17th, 2019

Het lijkt voor politieke partijen efficiënter om hun campagnes te baseren op negatieve informatie over rivalen dan op een positieve boodschap over de eigen acties. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universidad de Granada en de Universidad Complutense de Madrid in Spanje en de Temple University in de Verenigde Staten, gebaseerd op hersenscans bij een groep Spaanse kiezers. De onderzoekers stelden tevens vast dat partijen uit het sociaal-democratische deel van het politieke spectrum meer inspanningen moeten doen om ethische interne praktijken te garanderen.

Lees Verder

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>