managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bij jonge mannen is vuurwapen een belangrijke doodsoorzaak

Posted by marcho on May 25th, 2019

In de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Colombia zijn vuurwapens in de leeftijdsgroep tussen vijftien en vierendertig jaar de belangrijkste doodsoorzaak. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de University of Toronto. De onderzoekers merken op dat vuurwapens de voorbije kwarteeuw op het Amerikaanse continent een belangrijke doodsoorzaak zijn gebleven. Er wordt aan toegevoegd dat er in de Verenigde Staten door vuurwapens beduidend meer doden vallen dan in andere landen uit de hogere inkomensklasse. In verscheidene landen uit Centraal-Amerika en Zuid-Amerika liggen die dodentol zelfs nog hoger dan in de Verenigde Staten.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>