managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Weinig bewijs over positieve invloed doping

Posted by marcho on May 25th, 2019

Er is weinig bewijs dat doping echt resultaten oplevert en sportieve prestaties positief kan beïnvloeden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Leiden in Nederland. Op de lijst van het World Anti-Doping Agency (Wada) staan drieëntwintig categorieën verboden producten, maar volgens de Nederlandse onderzoekers kan slechts bij vijf groepen van een bewezen prestatie-versterkende impact gewag worden gemaakt. Ook erytropoëtine (epo) bleek in wedstrijdomstandigheden volgens de onderzoekers niet tot betere prestaties te leiden.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>