managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Voor armste bevolkingsgroepen blijft energie onbereikbaar

Posted by marcho on May 25th, 2019

Elk jaar krijgen wereldwijd 150 miljoen mensen toegang tot elektriciteit, maar dat zal niet voldoende zijn om de wereldwijde ontwikkelingsdoelen te realiseren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de World Bank. Bovendien liggen inspanningen om de vervuiling door het koken van voedsel te verminderen en het bevorderen van hernieuwbare energie voor warmte en transport ver achter op de doelen die de verschillende landen in het midden van dit decennium stelden. Als regeringen niet snellere vooruitgang boeken, leven er tegen het einde van het volgende decennium nog 650 miljoen mensen zonder elektriciteit. De Afrikaanse Sub-Sahara zal 90 procent van die populatie herbergen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>