managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Eetstoornissen wereldwijd toegenomen

Posted by marcho on May 25th, 2019

Eetstoornissen zijn sinds het begin van deze eeuw wereldwijd toegenomen. Vooral vrouwen blijken bijzonder kwetsbaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Normandy Rouen University, gebaseerd op een analyse van ongeveer honderdtwintig studies. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 8,4 procent van de vrouwen tijdens hun leven met een eetstoornis te maken krijgen. Bij mannen is er sprake van een aandeel van 2,2 procent. Over een periode van twaalf maanden is er sprake van respectievelijk 2,2 procent bij vrouwen en 0,7 procent bij mannen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>