managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europees nepnieuws komt niet van Russische trollen

Posted by marcho on May 26th, 2019

Bij de jongste verkiezingen in de Verenigde Staten werd een belangrijke activiteit van Russische trollen opgetekend, maar die situatie is in de aanloop naar de vorming van een nieuw Europees parlement helemaal anders. Dat hebben een aantal experts gezegd. In Europa blijken immers eerder lokale groepen in plaats van vreemde mogendheden gebruik te maken van sociale media om valse informatie en extremistische boodschappen te verspreiden. Deze campagnes namen vooral de rechten van migranten en holebi’s op de korrel en blijven de klimaatverandering ontkennen. Onder meer Twitter, WhatsApp, Facebook of Telegram worden hierbij ingezet.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>