managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Wereldwijde tol dodelijke gezondheidsproblemen neemt snel toe

Posted by marcho on May 26th, 2019

De volgende veertig zal de palliatieve zorg wereldwijd nagenoeg een verdubbeling kennen. Dat blijkt een onderzoek van wetenschappers aan het King’s College London. Over vier decennia zullen volgens de onderzoekers jaarlijks ongeveer 48 miljoen mensen aan de gevolgen van zware gezondheidsproblemen overlijden. Daarmee zal het probleem wereldwijd 47 procent van alle overlijdens vertegenwoordigen. Tegenover drie jaar geleden is er sprake van een toename met 87 procent. Geraamd wordt dat 83 procent van de slachtoffers in landen met een laag en middelhoog inkomen zal vallen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>