managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Wereldwijd containervervoer voelt impact handelsconflicten

Posted by marcho on May 26th, 2019

Dit jaar zal het wereldwijde containervervoer nog een groei van ongeveer 2,5 procent laten optekenen. Dat betekent een belangrijke vertraging tegenover de vorige twee jaar, toen achtereenvolgens een stijging met 6,7 procent en 5,2 procent kon worden gemeld. Dat blijkt uit een rapport van analist Alphaliner. De onderzoekers wijzen daarbij naar de impact van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, waardoor de hele wereldeconomie klappen heeft gekregen. Eerder had Alphaliner voor dit jaar nog een groei met 3,6 procent in het vooruitzicht gesteld. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werd echter nog slechts een stijging met 2,8 procent opgetekend.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>