managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikaanse hennepindustrie worstelt met sterke groei

Posted by marcho on June 11th, 2019

In amper vijf jaar tijd de hennepindustrie in de Verenigde Staten een gigantische schaalvergroten gekend. Een half decennium geleden was er alleen sprake van enkele kleinschalige onderzoeksprogramma’s bij een kleine groep universiteiten. Inmiddels moet er echter gewag worden gemaakt van een commerciële productie in meer dan veertig staten. Die snelle evolutie heeft echter tot een chaotische situatie geleid. Dat staat in een rapport van de Amerikaanse Hemp Industries Association (HIA). hennep wordt weliswaar gebruikt in de textielverwerking en bouwsector, maar staat toch vooral bekend als grondstof voor cannabidiol.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>