managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Eurosceptisch populisme profiteert niet van terrorisme

Posted by marcho on June 11th, 2019

Terroristische aanslagen in Europa vergroten de steun voor populistische partijen niet. Mensen geven de Europese Unie of de immigratie niet de schuld voor het terrorisme. In tegendeel werden mensen in Duitsland positiever tegenover de Europese Unie na kerstmarktaanval in Berlijn drie jaar geleden. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de University of Kent en de University of Birmingham, gebaseerd op gegevens verzameld in Oostenrijk, België, Estland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Polen en Spanje. De bevindingen suggereren dat politici moeten nadenken over hun eigen reactie op dergelijke aanvallen, omdat het publiek hun voorbeeld zal volgen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>