managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikanen noemen nepnieuws en groot probleem

Posted by marcho on June 11th, 2019

In de Verenigde Staten beschouwt de helft van de volwassenen nepnieuws als een groot probleem. Ze geven ook meestal de schuld aan politici en activisten. Dat zegt een onderzoek door het Pew Research Center, gebaseerd op een enquête bij meer dan zesduizend burgers in de Verenigde Staten. Uit het onderzoek bleek dat 68 procent van de respondenten vindt dat nepnieuws het vertrouwen in overheidsinstellingen aantast. Verkeerde informatie werd vaker als een groot probleem aangehaald dan seksisme, racisme, illegale immigratie of terrorisme. Een meerderheid van de respondenten is ook van mening dat journalisten de verantwoordelijkheid hebben om het probleem aan te pakken.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>