managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Economische dalperiode heeft impact op mentale gezondheid kinderen

Posted by marcho on June 11th, 2019

De mentale gezondheid van kinderen verslechtert naarmate de economie zwakker wordt. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers aan de University of Minnesota. Uit het onderzoek bleek dat het effect zowel bij cijfers over werkloosheid of vastgoedprijzen kon worden opgemerkt. Bovendien werd de impact in alle geslachten en leeftijdsgroepen ervaren. De onderzoekers benadrukken dan ook dat de gevolgen van een slechte economie verder reiken dan de participanten aan de arbeidsmarkt. Ingrepen om de economie te stimuleren kunnen volgens de wetenschappers dan ook verder reiken dan algemeen wordt verwacht.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>