managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Sporten tonen duidelijke verschillen in mortaliteitsrisico

Posted by marcho on June 11th, 2019

Er bestaan tussen de sporten duidelijke verschillen in mortaliteitsrisico. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Harvard University, gebaseerd op een onderzoek bij meer dan zevenduizend atleten uit de in de National Football League (NFL) en het Major League Baseball (MLB) over een periode van meer dan dertig jaar. De onderzoekers stelden daarbij vast dat het football een groter risico op een overlijden door cardiovasculaire en neurodegeneratieve aandoeningen kent. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen over de karakteristieken van deze verschillen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>