managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on June 12th, 2019

Het Britse energiebedrijf Scottish Power heeft plannen om een grote batterij te bouwen. Die centrale moet het overschot van de productie aan windenergie opslaan. Het initiatief moet volgens Scottish Power in Groot-Brittannië de duurzaamheid van hernieuwbare energie versterken. De batterij wordt gekoppeld aan het onshore windpark van Whitelee, dat 215 turbines telt. Het initiatief is volgens waarnemers het meest ambitieuze batterij-project van Europa. De batterij van Scottish Power zou een capaciteit krijgen van 50 megawatt. Dat is twee keer meer dan de meest krachtige batterij die in Groot-Brittannië momenteel operationeel is. De nieuwe batterij moet eind volgend jaar operationeel zijn.

Het Belgische technologiebedrijf Barco legt in de Verenigde Staten tegen de bedrijven Vivitek en Sahara een klacht neer wegens patentbreuk. De ondernemingen zouden zonder toelating gebruik hebben gemaakt van Clickshare, een technologie die door Barco werd ontwikkeld – Investeerder Apollo Global Management neemt het Amerikaanse bedrijf Shutterfly, aanbieder van onder meer fotoboeken, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,74 miljard dollar. Apollo neemt ook Snapfish over. Vervolgens zullen Snapfish en Shutterfly fuseren – Het bedrijf Asco uit Zaventem, leverancier van vliegtuigonderdelen, is door een cyberaanval getroffen. Ruim duizend werknemers werden technisch werkloos. Ook de vestigingen van de onderneming in de Verenigde Staten, Duitsland en Canada werden door de aanval stilgelegd.

Media Invest Vlaanderen (MIV), een joint venture van de Vlaamse Radio & Televisie (VRT) en de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), investeert een bedrag van 1 miljoen euro in het Antwerpse bedrijf Cyborn, specialist in driedimensionale animatie – Ook de vestigingen van de ketens Proxy Delhaize en AD Delhaize krijgen online afhaalpunten. Deze winkels van deze ketens hebben zelfstandige uitbaters. De online bestellingen worden ter plaatse verpakt. Delhaize zelf beschikt al over 135 online afhaalpunten – De Amerikaanse krant New York Times publiceert vanaf begin juli in zijn internationale editie geen politieke cartoons meer. Aanleiding is volgens sommige waarnemers mogelijk een controversiële cartoon rond Benjamin Netanyahu en Donald Trump. Die cartoon zou antisemitisch zijn geweest. De krant ontkent echter het verband.

Het Amerikaanse Pentagon heeft over de aankoop van een vloot gevechtsvliegtuigen van het type F-35 een compromis gesloten met constructeur Lockheed Martin. Eerder was er sprake van een factuur van 30 miljard dollar voor 157 toestellen. Er zou nu een korting van 8,8 procent worden geboden – Het Britse modemerk Ted Baker heeft zwaar geïnvesteerd in promotiecampagnes om zijn omzet op te drijven. Dat zal echter een belangrijke impact hebben op de winstverwachtingen. Dat heeft de onderneming gemeld. Eerder was er ook al de impact van ongunstige wisselkoersen – De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft een merkwaarde van 315 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 50 procent tegenover het jaar voordien. Amazon heeft daarmee het meest waardevolle merk van de wereld. Dat blijkt uit een studie van consulent Brandz.

Het winkelcentrum Magna Plaza in Amsterdam is uitgebreid met een Food Departement. In de nieuwe afdeling kan de klant terecht bij zeventien verkopers van voeding en drank. Magna Plaza is gevestigd in het voormalige postgebouw van Amsterdam. Magna Plaza is populair bij citytrippers – De Oostenrijkse retailgroep Signa wordt volledig eigenaar van de Belgische keten Galeria Inno. Signa had al een belang van 50,01 procent in Galeria Inno. Voor een bedrag van 1,5 miljard euro wordt nu ook het belang van 49,99 procent van partner Hudson’s Bay overgenomen – Het biotechnologiebedrijf Galapagos en diens Franse partner Servier hebben de rekrutering van patiënten voor een studie voor een therapie tegen artrose in de knie vervroegd voltooit. Deze vaststelling bewijst volgens Galapagos de grote interesse bij patiënten in een potentiële behandeling.

Het hostingbedrijf Combell uit Gent fuseert met zijn Nederlandse sectorgenoot Transip. De fusiegroep zet zijn activiteiten onder de naam Team.Blue verder. De waarde van het bedrijf wordt geraamd op meer dan 1 miljard dollar. Team.Blue wordt na Collibra de tweede Belgische unicorn – In de Verenigde Staten wordt de fusie tussen de telecombedrijven Sprint en T-Mobile US op lokaal niveau aangevochten. De openbare aanklagers van verscheidene Amerikaanse staten hebben tegen de samensmelting bij de rechtbank klacht neergelegd – Dit decennium wordt wereldwijd een bosgebied met een oppervlakte van 50 miljoen hectare opgeofferd aan veeteelt en intensieve landbouw. Dat blijkt uit een rapport van milieubeweging Greenpeace. De ontbossing kent nog een versnelling. Vorig jaar verdween 24,8 miljoen hectare bos.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>