managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for April, 2018

Trouwe werknemer wordt ook financieel beloond

Posted by marcho on 23rd April 2018

Werknemers die hun eerste werkgever tussen twee en drie jaar trouw blijven, verdienen in de loop van hun carrière een hoger gemiddeld loon dan collega’s die sneller op zoek gaan naar een nieuwe baan. Dat is de conclusie van een onderzoek van de gespecialiseerde vacature-zoekmachine bij een groep Britse werknemers. Arbeidskrachten die in het begin van hun carrière een grotere loyaliteit lieten blijken, konden tijdens hun loopbaan rekenen op een gemiddeld jaarsalaris van 37.800 pond. Werknemers die daarentegen binnen het eerste jaar van hun carrière al beslissen om van baan te veranderen, komen slechts aan een gemiddeld bedrag van 33.000 pond.

Lees Verder

Posted in diversen | No Comments »

Sollicitatie heeft ook impact op de vriendenkring

Posted by marcho on 23rd April 2018

Mensen die overwegen hun baan op te zeggen, stoppen met de ondersteuning van hun huidige collega’s, omdat ze niet langer het gevoel hebben gunstig van die groep nodig te hebben. Tegelijkertijd begint men zich te richten op personen die hen in een andere functie of nieuwe onderneming kunnen helpen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter. Anderzijds kon volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat meer moeite wordt gedaan om contact te onderhouden met collega’s die op de werkvloer als vrienden worden bestempeld. Daarachter blijkt een vrees dat men op de nieuwe werkplek niet op hechte banden zal kunnen terugvallen.

Lees Verder

Posted in diversen | No Comments »

Insecten belangrijk onderdeel van het prehistorische menu

Posted by marcho on 23rd April 2018

Insecten vormden miljoenen jaren geleden voor de prehistorische mens een belangrijk onderdeel van het dagelijkse menu. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Heriot Watt-University en Wayne State University, gebaseerd op opgravingen in de Olduvai Gorge in Tanzania. Tot nu toe werd aangenomen dat de vroege mens leefde op een dieet van vlees, noten en bladeren, maar nu blijkt dat insecten 1,8 miljoen jaar geleden ongeveer 50 procent van het menu van de mens vormden. De studie toont volgens de wetenschappers dat insecten ook vandaag een belangrijke bijdrage tot de voeding van de toenemende wereldbevolking kunnen leveren.

Lees Verder

Posted in diversen | No Comments »

In emiraten ondersteunt toerisme 10 procent van de economie

Posted by marcho on 23rd April 2018

In de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) zal het toerisme over tien jaar 720.000 banen ondersteunen. Dat zegt een studie van de World Travel and Tourism Council (WTTC). Tevens blijkt dat vorig jaar 11,3 procent van het bruto binnenlandse product van de regio door de reissector en het toerisme worden gecreëerd. De sector heeft een waarde van 154,1 miljard dirham of 41,95 miljard dollar. Dat bedrag zal dit jaar een groei met 4,9 procent kennen. Over de periode van één decennium wordt een gemiddelde stijging met 3,8 procent per jaar in het vooruitzicht gesteld. Over tien jaar komt men daarmee aan een bedrag van 234,2 miljard, waarmee de sector 10,6 procent van het bruto binnenlandse product zal aanbrengen.

Lees Verder

Posted in diversen | No Comments »

Diverse wijk creëert bevolking met behulpzaam karakter

Posted by marcho on 23rd April 2018

Personen die in buurten met een sterke diversiteit leven, stellen zich ook behulpzamer op. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de IMD Business School in Singapore. Enerzijds moet volgens de onderzoekers enerzijds worden vastgesteld dat diversiteit in gemeenschappen wantrouwen kan creëren, maar anderzijds ook een mogelijkheid biedt om een contact te stimuleren tussen mensen van verschillende raciale en etnische achtergronden. Er kan daarbij volgens de wetenschappers gewag worden gemaakt van een positieve verschuiving in de persoonlijkheid van de inwoners.

Lees Verder

Posted in diversen | No Comments »

Tokio wil innovatief centrum voor ondernemerschap worden

Posted by marcho on 23rd April 2018

Tokio wil een innovatief centrum worden voor ondernemers en investeerders. Bedoeling is om komaf te maken met de stelling dat Japan geen gunstige omgeving voor de promotie van het ondernemerschap biedt. Om het innovatief project te ondersteunen werd het platform Venture Cafe Tokyo opgericht. Daar moet hulp worden geboden aan investeerders die zich willen losmaken van een cultuur die conformiteit vereist en vreest voor een mislukking. Het Venture Cafe Tokyo is gevestigd in het zakelijke district Toranomon en wil omgeving creëren waar innovatoren en potentiële investeerders elkaar kunnen ontmoeten.

Lees Verder

Posted in diversen | No Comments »

Merendeel werkzoekenden vindt gebruik smartphone cruciaal

Posted by marcho on 23rd April 2018

Het merendeel van de werkzoekenden vindt zijn smartphone cruciaal om een nieuwe baan te vinden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform Textlocal bij een groep Britse werkzoekenden. Vastgesteld werd dat 89 procent van de respondenten zijn smartphone onontbeerlijk vindt in de zoektocht naar een nieuwe betrekking. Eerder al werd aangevoerd dat 45 procent van de werkzoekenden elke dag op zijn smartphone naar nieuwe vacatures zoekt. Tevens kon worden vastgesteld dat 59 procent werkaanbiedingen op zijn smartphone opslaat om later op de dag op een laptop of desktop verder te bekijken en te solliciteren.

Lees Verder

Posted in diversen | No Comments »

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on 23rd April 2018

Het Chinese conglomeraat HNA Group brengt zijn belang in Deutsche Bank van 8,8 procent terug tot 7,9 procent. De Chinezen zijn de grootste aandeelhouder in de Duitse financiële groep. HNA Group wordt in eigen land met financieringsproblemen geconfronteerd – Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland af te zwakken. Vooral de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal zouden immers ook de Europese economie hard treffen – Het Zweedse technologieconcern Ericsson heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 43,4 miljard Zweedse kronen of 4,18 miljard euro geboekt. Dat is een daling met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies daalde van 10 miljard kronen naar 0,7 miljard kronen.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple zou van plan zijn Texture, een platform dat vorige maand werd overgenomen, in zijn nieuwsplatform te integreren. Door de operatie zou Apple News een belangrijke aanbieder van magazine-content kunnen worden – Intel stopt met de ontwikkeling van zijn intelligente bril Vaunt. Bovendien zal ook de ontwikkeling van andere intelligente gadgets worden stopgezet. De betrokken divisie wordt gesloten. De divisie telde ongeveer tweehonderd medewerkers. Banenverlies zou niet worden uitgesloten – Het financiële systeem is op dit ogenblik kwetsbaarder dan tijdens de periode voor de uitbraak van de financiële crisis tien jaar geleden. Dat heeft Jean-Claude Trichet, gewezen topman van de Europese Centrale Bank, gezegd. Hij zegt zich vooral zorgen te maken over de wereldwijde schuldenlast.

Het Amerikaanse concern General Electric (GE) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 28,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies steeg van 187 miljoen dollar naar 1,1 miljard dollar – In de ontwikkelingslanden kunnen de minimumlonen moeten worden verlaagd en moeten de bedrijven een grotere vrijheid krijgen om werknemers te ontslaan. Dat staat in een rapport dat door de Wereldbank wordt voorbereid over de wereldwijde arbeidsmarkt -De Britse groep Reckitt Beckiser (RB) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,1 miljard pond. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Met het overgenomen Mead Johnson meegerekend, is er een groei met 23 procent.

Gamefabrikant Valve heeft Campo Santo, de ontwikkelaar van het spel Firewatch, overgenomen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De twaalf medewerkers van Campo Santo blijven onder Valve werken The Valley of Gods, een nieuw game dat volgend jaar wordt uitgegeven – De fotodienst Flickr wordt overgenomen door SmugMug, een onderneming die zich specialiseert in het delen en opslaan van foto’s. Dat heeft Don MacAskill, chief executive van SmugMug, bevestigd. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld – Het Duitse groothandelsconcern Metro zal de financiële doelstellingen van dit jaar niet halen. Dat heeft het bedrijf gemeld. De problemen zouden veroorzaakt worden door de slechte resultaten die in Rusland werden geboekt. Andere Oost-Europese landen tonen wel goede resultaten.

Het Amerikaanse farmabedrijf Abbott heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 7,39 miljard dollar, tegenover 6,34 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 419 miljoen dollar naar 418 miljoen dollar – Het Nederlandse industriële bedrijf VDL Groep heeft met het European Southern Observatory (ESP) een contract gesloten voor de levering van onderdelen voor een megatelescoop die in Chili wordt gebouwd en die een hoofdspiegel met een diameter van ruim 39 meter krijgt – De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Textron, de groep boven onder meer Cessna, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 3,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 6,6 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg van 100 miljoen dollar naar 189 miljoen dollar.

Posted in diversen | No Comments »

Sociale klasse heeft grote invloed op culturele smaken

Posted by marcho on 22nd April 2018

Sociale klasse heeft een grote invloed op culturele smaken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Western Sydney University bij meer dan twaalfhonderd Australiërs. Vastgestelde werd daarbij dat onderwijs en beroep de grootste invloed hebben op de culturele smaak. De onderzoekers wijzen erop dat in het Australische dagelijkse leven duidelijk bewijzen kunnen worden gevonden dat de hogere klassen vanuit hun sociale achtergrond, onderwijstraject en beroep een culturele smaak ontwikkelen die hen van de rest van de bevolking onderscheiden. Betoogd wordt dat cultuur er nog steeds voor zorgt dat ongelijkheden tussen verschillende generaties worden doorgegeven.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

De stadsomgeving is best geschikt voor stoutmoedige dieren

Posted by marcho on 22nd April 2018

In het algemeen worden steden niet als een ideale biotoop voor de natuur bestempeld, maar toch blijken een aantal soorten in een dergelijke omgeving goed te gedijen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Max Planck Institute en de Aberystwyth University. Dat succes moet volgens de onderzoekers worden toegeschreven aan het gedrag van de dieren. Op basis van een onderzoek bij vierenveertig Europese soorten bleek dat stadsvogels zich tegenover de hinder van menselijke activiteiten veel toleranter opstellen dan exemplaren die op het platteland leven. Stadsvogels stellen zich tegenover mogelijke bedreigingen meer stoutmoedig op.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »