managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for April, 2019

Kopenhagen garandeert meest ontspannende citytrip van Europa

Posted by marcho on 20th April 2019

Kopenhagen garandeert de meest ontspannende citytrip van Europa. Daarentegen is Sofia in de regio de minst geschikte stadsbestemming voor een korte ontspannende vakantie. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent SpaSeekers, die achtentwintig Europese topsteden op basis van ontspannende kwaliteiten rangschikte. Opgemerkt wordt dat Kopenhagen niet alleen kan profiteren van een lage bevolkingsdichtheid, maar ook hoge scores laat optekenen op het gebied van geluk, levensstandaard en openbaar vervoer. De stad biedt ook gemakkelijk toegang tot een groot aanbod kustlijn. Kopenhagen wordt in de rangschikking gevolgd door Luxemburg en Tallinn.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Britse energievoorziening schrapt steeds meer steenkool

Posted by marcho on 20th April 2019

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar creëerde Groot-Brittannië 650 uur elektriciteit zonder op de verbranding van steenkool beroep te moeten doen. Daarmee is een nieuw record gevestigd. Dat blijkt uit een rapport van het Britse ministerie van industriële strategie (Beis). Steenkool is steeds de basis geweest van de Brits elektriciteitsvoorziening. Tijdens de zomer van twee jaar geleden kon het land voor de eerste keer een periode van vierentwintig uur zonder dat voor de opwekking van elektriciteit op steenkool beroep moest worden gedaan. Tijdens de lente van vorig jaar werd een periode van 55 uur zonder steenkool geregistreerd. Nog nooit eerder had men echter tijdens de winter zonder steenkool kunnen werken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Fraude blijft voor mobiele applicaties een grote plaag

Posted by marcho on 20th April 2019

Fraude blijft op de markt van de mobiele applicaties een grote plaag. Dat zegt een onderzoek door consultant DoubleVerify. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling de trafiek door frauduleuze mobiele applicaties met 159 procent is toegenomen tegenover het jaar voordien. Er werden tijdens die periode ook 160 procent meer nieuwe frauduleuze applicaties geïdentificeerd. Games en hulpapplicaties bleken een aandeel van 57 procent in de frauduleuze mobiele applicaties te hebben. Volgens DoubleVerify is het toenemende fraude-probleem bij de applicaties te wijten aan het grote succes van mobiele reclame.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Bij rekrutering kan interview best worden geschrapt

Posted by marcho on 20th April 2019

Bij de selectie kan nieuwe medewerkers zou men het interview met de kandidaat schrappen. Die gesprekken leiden immers te vaak tot de selectie van narcistische pesters. Dat zegt Tomas Chamorro-Premuzic, professor bedrijfspsychologie aan University College London. Chamorro-Premuzic benadrukt dat het sollicitatieproces managers en recruiters aanmoedigt om vooral mensen te selecteren die op hen lijken, in plaats van de vaardigheden te identificeren die voor de vacante functie cruciaal zijn. De narcist heeft volgens de wetenschapper bij een interview een natuurlijk voordeel. Hij kan immers terugvallen op een natuurlijk zelfvertrouwen, dat op rekruteerders vaak een grote indruk maakt.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Bij hotelboekingen wordt eerst naar de prijs gekeken

Posted by marcho on 20th April 2019

Tarieven en besprekingen hebben op de selectie van hotels een grotere impact dan de merkwaarde. Dat is de conclusie van een onderzoek van Expedia Group en Unabashed Research, gebaseerd op een enquête bij meer dan negenhonderd consumenten. De prijs bleek, zoals de onderzoekers hadden verwacht, met grote voorsprong de meest invloedrijke pijler van de hotelselectie. Bij de toewijzing van hun reisbudgetten blijken de consumenten aan waarde de grootste voorkeur te geven. Promoties en kortingen zijn volgens de onderzoekers nagenoeg een gegarandeerde manier om de aandacht van de hotelklanten te trekken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Europese jager-verzamelaars genetisch meer divers dan gedacht

Posted by marcho on 20th April 2019

De genetische erfenis van de Europese jagers-verzamelaars is veel complexer dan oorspronkelijk was gedacht. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers aan het Max Planck Institute for the Science of Human History, die een analyse maakten van de genetica van de populatie die op het Iberisch schiereiland tussen zesentwintig en twintig millennia, tijdens de laatste grote ijstijd, leefden. De conclusies van de studie wijzen erop dat de Europese jager-verzamelaars een grotere diversiteit toonden dan eerder was ingeschat. De onderzoekers vonden niet alleen genetische bewijzen van een populatie die eerder al op het Iberisch schiereiland woonde, maar ook aanwijzingen van inwoners uit andere Europese regio’s.

Lees Verder

Posted in diversen | No Comments »

Probleemoplossing voor executive een belangrijke vaardigheid

Posted by marcho on 20th April 2019

Bij hun zoektocht naar nieuwe executives hechten bedrijven in het algemeen een groot belang aan de aanleg voor probleemoplossing. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Cornerstone OnDemand bij nagenoeg tweeduizend managers in veertien Europese landen. Anderzijds moesten de onderzoekers vaststellen dat diversiteit bij de zoektocht naar nieuwe executives niet tot de belangrijkste prioriteiten behoren. Belangrijke factoren bij de aanwerving van leidinggevende kandidaten zijn daarentegen ook nog referenties, vaardigheden, opleiding en een culturele complementariteit.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on 20th April 2019

In het Europese Parlement is de oprichting van de European Labour Authority (ELA) goedgekeurd. De nieuwe instelling moet onder meer het probleem van sociale dumping, waarvoor een Europese coördinatie nodig is, aanpakken. Er wordt op gewezen dat in de Europese Unie inmiddels 17 miljoen burgers in een andere lidstaat dan hun geboorteland wonen of werken. Fraude en oneerlijke concurrentie hebben de arbeidsmobiliteit echter een negatief imago bezorgd. Buitenlandse werknemers worden vaak als een bedreiging voor de lokale tewerkstelling bestempeld. De European Labour Authority moet onder meer grensoverschrijdende controles mogelijk maken en zal de rechten van de werknemer behartigen.

Het parket van Leuven start een onderzoek naar de betaaldienst RES Prepaid. Het bedrijf bracht een herlaadbare betaalkaart op de markt, maar is na een audit van de Nationale Bank van België failliet verklaard. Er zouden onder meer klachten zijn van misleiding – Een internationaal panel van experts moet de veiligheid van het besturingssysteem van de Boeing 737 Max onderzoeken. Dat heeft de Amerikaanse Federal Aviation Authority (FAA) aangekondigd. Twee vliegtuigen van het model zijn recent gecrasht. Men vermoedt een fout in de software – De Duitse camerafabrikant Leica heeft een promotiefilm voor zijn technologie na klachten van de Chinese regering uit roulatie gehaald. In de promotiefilm werd gebruik gemaakt van beelden over de protesten op het Tienanmenplein in Peking. Lecia is een leverancier van Huawei.

Het Waals Gewest stopt zijn betalingen aan de luchtverkeersleider Skeyes. De acties van het personeel van Skeyes berokkenen Liège Airport en Brussels Airport teveel schade. Dat heeft Jean-Luc Crucke, Waals minister van luchthavens, gezegd – In Italië is tegen politicus Armando Siri, staatssecretaris van transport, een onderzoek wegens mogelijke corruptie gestart. Siri, lid van Lega Nord, zou mogelijk smeergeld hebben aangenomen van bedrijven uit de sector van de hernieuwbare energie. Siri houdt zijn onschuld staande – Cor van Otterloo, chief executive van Punch Powertrain, is overleven. Van Otterloo (63) kwam twaalf jaar geleden aan het hoofd van Punch Powertrain, dat in Sint-Truiden automatische transmissiesystemen bouwt. Het bedrijf werd drie jaar geleden overgenomen door het Chinese Yinyi.

Uber verzelfstandigt zijn divisie Advanced Technologies Group (ATG), ontwikkelaar van autonome voertuigen. Dat gebeurt na de instap van Toyota, Denso en Softbank. Uber behoudt wel de controle over de nieuwe onderneming, die geleid wordt door huidig divisieverantwoordelijke Eric Meyhofer – Een onbekende heeft verscheidene Belgische voedingsbedrijven, waaronder IJsboerke en Jules Destrooper, proberen af te persen. De dader eiste een losgeld van 300.000 euro. Anders dreigde hij de voedingswaren te vergiftigen met oleandrine, een stof die hartverlamming kan veroorzaken – De financiële groep American Express heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 10,4 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 1,63 miljard dollar naar 1,55 miljard dollar.

In Japan is het energiebedrijf Tepco gestart met de verwijdering van de kernbrandstof uit de ruïnes van de centrale van Fukushima. Geraamd wordt dat de werken ongeveer twee jaar in beslag zullen nemen. Meer dan vijfhonderd radioactieve cilinders moeten worden verplaatst – Op de ruimtebasis Mojave Air in Californië heeft de Stratolaunch zijn eerste vlucht gemaakt. De Stratolaunch heeft met 117 meter de grootste spanwijdte uit de luchtvaartgeschiedenis. Het vliegtuig moet in de toekomst vanuit de atmosfeer ruimtesondes lanceren – De Japanse consolefabrikant Nintendo zet een samenwerking op met de Chinese gameproducent Tencent op. De spelcomputer Switch van Nintendo zal gebruikt worden om in China een testversie van een game uit de reeks Super Mario te lanceren. Games staan in China onder een sterke overheidscontrole.

Rekruteerder Manpower heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 5 miljard dollar. Dat betekende een daling met bijna 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zakte met bijna 45 procent tot 53,5 miljoen dollar. Vooral in Noord-Europa was er een sterke terugval – De berichtendienst Blackberry Messenger zet na veertien jaar zijn aanbod voor consumenten stop. De zakelijke variant blijft wel operationeel. Dat heeft Blackberry gemeld. Blackberry Messenger was een van de eerste gratis mobiele chatdiensten – Het voorbije jaar telde de farmaceutische sector in België 37.073 werknemers. Dat betekende een stijging met 3,8 procent tegenover het jaar voordien. Over een periode van vijf jaar is er sprake van een stijging met bijna 10 procent. De sector investeerde vorig jaar 3,6 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling.

Posted in diversen | No Comments »

Empathie belangrijke basis voor politieke ideologie

Posted by marcho on 19th April 2019

De manier waarop mensen groepen waarnemen en zich in anderen inleven, zal in belangrijke mate hun politieke ideologie bepalen. Dat zegt een studie door wetenschappers aan de University of Arkansas, gebaseerd op een onderzoek bij een groep kiezers in de Verenigde Staten. Respondenten die een grote verbondenheid toonden met zogenaamde ingroepen, die bestaan uit mensen zoals henzelf, de neiging hadden om een inreisverbod voor migranten uit moslimlanden te ondersteunen. Zij toonden tegen immigranten ook minder empathie. Het tegenovergestelde bleek bij respondenten die zich meer met outgroepen vereenzelvigden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Boosheid is in onderhandelingen geen goede strategie

Posted by marcho on 19th April 2019

Boosheid heeft bij onderhandelingen geen enkel nut. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University. De onderzoekers wijzen erop dat sommige onderhandelaars menen dat aanwijzingen van boosheid de tegenpartij sneller tot toegevingen zullen aanzetten. In werkelijkheid moet er volgens hen echter rekening mee worden gehouden dat beide partijen voor dit type van onderhandelingen uiteindelijk een prijs zullen moeten betalen. Er zijn volgens de onderzoekers grote risico’s dat deze strategie uiteindelijk in schuldgevoelens en wantrouwen zal uitmonden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »