managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for July, 2019

Sterke vermogensaangroei voor Chinese gezinnen

Posted by marcho on 21st July 2019

Het voorbije jaar bezaten de Chinese huishoudens een gezamenlijk vermogen van 23,6 biljoen dollar. Over een periode van tien jaar zal dat bedrag echter nog met 120 procent toenemen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent New World Wealth. De voorbije tien jaar was al een groei met 130 procent geboekt.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Financiële wereld toont toenemend interesse in cannabis

Posted by marcho on 21st July 2019

In de Verenigde Staten bieden steeds meer financiële instellingen services aan voor de cannabis-sector. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network. Op het einde van het eerste kwartaal werden 633 services geteld. Dat betekende een stijging met 54 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Coca-Cola blijft sterkste frisdrankenmerk ter wereld

Posted by marcho on 21st July 2019

Coca-Cola blijft de meest waardevolle frisdrankenmerk van de wereld. De heropleving van Diet Coke helpt het merk zich echter te verdedigen tegen een toenemend concurrentiële markt. Dat blijkt uit een rapport van consulent Brand Finance. Coca-Cola heeft daardoor zijn voorsprong tegenover rivaal PepsiCo nog kunnen versterken.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Chinese energiesector wint snel aan duurzaamheid

Posted by marcho on 21st July 2019

Na het einde van volgend decennium zullen de emissies van de Chinese energiesector afnemen. Een piek wordt over acht jaar bereikt. Dat blijkt uit een rapport van consulent Bloomberg New Energy Finance. De onderzoekers wijzen erop dat die daling zal worden gerealiseerd bij een toenemend elektriciteitsverbruik.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Bedrijfsleven nog niet optimaal op ecommerce ingesteld

Posted by marcho on 21st July 2019

Slechts een minderheid van de bedrijven maakt gebruik van een volledig geïmplementeerde ecommerce-strategie. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van DHL Supply Chain bij negenhonderd bedrijven. Daarbij gaf 60 procent toe nog niet optimaal te kunnen inspelen op de mogelijkheden die door ecommerce worden geboden.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Zwaartekracht bëinvloedt het beslissingsproces

Posted by marcho on 21st July 2019

De zwaartekracht heeft een aanzienlijke invloed op het beslissingsproces. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Royal Holloway University London. Deze vaststelling kan belangrijke consequenties hebben voor de ruimtevaart.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Chinese consumentenmarkt biedt kansen voor internationale bedrijfswereld

Posted by marcho on 21st July 2019

Tegen eind van volgend decennium zal 58 procent van de Chinese populatie behoren tot de bevolkingscategorie die zich een sterke consumptie kan veroorloven. Dat biedt ook mogelijkheden voor internationale bedrijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van het McKinsey Global Institute.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on 20th July 2019

De Chinese telecomgroep Huawei heeft de voorbije periode meer van vijftig contracten voor de aanleg van mobiele netwerken van de vijfde generatie (5G) afgesloten. Bij die akkoorden zijn ook achtentwintig contracten met Europese partijen. Dat heeft Catherine Chen, vice-president van Huawei, gezegd. Chen voegde eraan toe dat Huawei zich volledig schaart achter het Europese kader rond cyberbeveiliging. Ze voegde eraan toe dat in Europa rationeel over mogelijke investeringen wordt gepraat. Dat vormt volgens Chen een scherp contrast met de Verenigde Staten, waar alle aandacht gaat naar het Chinese nationaliteit van de onderneming. Huawei benadrukt economisch en niet politiek te werken.

In de Verenigde Staten worden vragen gesteld over het gedrag van Adam Neumann, medeoprichter van het Amerikaanse bedrijf WeWork, aanbieder van coworking-plekken. De man heeft in de aanloop van de beursgang van het bedrijf met de verkoop van aandelen 700 miljoen dollar opgehaald – Pampers, dochterbedrijf van Procter & Gamble, brengt een luier op de markt die uitgerust is met sensoren om ouders te verwittigen wanneer de baby moet worden verschoond. De technologie is ontwikkeld in samenwerking met Verily, een divisie van Alphabet – In de Verenigde Staten is een vonnis tegen Bayer wegens de mogelijke schadelijke impact van het verdelgingsmiddel Roundup van 2 miljard dollar tot 250 miljoen dollar teruggeschroefd. Daarmee is een boete voor Roundup al voor de tweede keer op korte tijd verlaagd.

Vliegtuigbouwer Boeing neemt een last van 4,9 miljard dollar voor schadeclaims die het bedrijf verwacht van luchtvaartmaatschappijen omdat toestellen van het type 737 Max langdurig buiten dienst moeten worden gehouden. De maatschappijen hebben andere toestellen moeten huren of vluchten schrappen – Overheidssteun voor Europese luchthavens zorgt ervoor dat de belastingbetaler betaalt voor de toename van de uitstoot van koolstofdioxide. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Transport & Environment. Het merendeel van de gesubsidieerde luchthavens ligt in Frankrijk en Italië – Brouwer AB InBev heeft zijn Australische divisie Carlton & United Breweries verkocht aan het Japanse concern Asahi. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 10 miljard euro. AB InBev gebruikt de opbrengsten van de verkoop om zijn schuldenlast te verlagen. 

Er zijn verschillende partijen die willen investeren in een batterijenfabriek die het Chinese bedrijf Contemporary Amperex Technology (CATL) bout in Indonesië. Dat heeft Luhut Pandjaitan, Indonesisch minister van maritiem zaken, gezegd. Tesla, LG Electronics, Volkswagen en Daimler zouden tot de geïnteresseerden behoren – De Luikse industriële groep John Cockerill start in China een joint-venture met Jingli Hydrogen Production Equipment. De samenwerking moet installaties bouwen om tijdens de Olympische Winterspelen van Peking over drie jaar waterstofbussen te bevoorraden – Olivier Le Peuch wordt de nieuwe chief executive van Schlumberger, toeleverancier voor de oliesector. Le Peuch was tot nu toe financieel directeur van Schlumberger. Hij wordt opvolger van Paal Kibsgaard, die de onderneming acht jaar heeft geleid.

De Zweedse energieproducent Vattenfall heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 84 miljard Zweedse kroon of 8 miljard euro. Dat betekende een stijging 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 7 miljard kroon naar 8 miljard kroon – In de Verenigde Staten is de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een onderzoek gestart naar het platform Bitmex, een populaire beurs voor cryptomunten. De toezichthouder zou er aan twijfelen of Bitmex wel over alle nodige vergunningen beschikt – De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van ruim 10,2 miljard dollar. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst zakte met 10 procent tot 2,2 miljard dollar. Er was wel een groei bij het vermogensbeheer.

Het Amerikaanse bedrijf American Express, aanbieder van kredietkaarten, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 10,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 9 procent tot 1,8 miljard dollar – Het voorbije academiejaar hebben 6.008 studenten uit het Vlaamse hoger onderwijs een deel van hun studies of stages in een andere lidstaat van de Europese Unie gedaan. Dat is een nieuw record. Tegenover tien jaar voordien is er sprake van een stijging met 70 procent – Het Amerikaanse uitzendconcern ManpowerGroup heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 5,4 miljard dollar. Dat betekende een daling met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 8 procent tot ruim 127 miljoen dollar.

Posted in diversen | No Comments »

Reizigers halen inspiratie nog steeds uit televisie en film

Posted by marcho on 19th July 2019

Voor vakantiegangers zijn televisie en film nog altijd een grotere inspiratiebron dan sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Eight & Four bij tweeduizend reizigers in Groot-Brittannië.

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »

Productieve managers hebben gemeenschappelijk karakter

Posted by marcho on 19th July 2019

Succesvolle managers hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Lees Verder

 

Posted in diversen | No Comments »