managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for januari, 2020

Zakenreizigers zien risico’s toenemen

Posted by marcho on 18th januari 2020

Het voorbije jaar zijn de uitdagingen op het gebied van gezondheid en veiligheid voor zakenreizigers groter geworden. Dat wordt in een onderzoek van de organisatie International SOS naar voor gebracht. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat 51 procent van de expats de risico’s het voorbije jaar heeft zien toenemen. Bovendien verwacht 47 procent ook dit jaar een verdere groei. Het grootste risico wordt volgens de reizigers gevormd door veiligheidsproblemen (68 procent), gevolgd door sociale onrust (52 procent), geopolitieke problemen (52 procent) en natuurrampen (51 procent).

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Zakenreizigers zien risico’s toenemen

Cruisereiziger zoekt naar verre en ongewone bestemmingen

Posted by marcho on 18th januari 2020

De kans om op een reis verschillende bestemmingen te bezoeken, vormt de grootste aantrekkingskracht van de cruisesector. Dat blijkt uit een rapport van reisorganisator Virtuoso en marktonderzoeker YouGov. De onderzoekers zeggen daarbij te kunnen vaststellen dat de deelnemers aan cruises vooral zijn geïnteresseerd in verre en ongewone bestemmingen. Daarbij wordt aangevoerd dat de cruise niet langer meer als een passieve vakantie wordt bestempeld. De deelnemers streven op de bestemmingen langs hun route immers onder meer naar interacties met de lokale bevolking en cultuur.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Cruisereiziger zoekt naar verre en ongewone bestemmingen

Reclamemaker en autoverkoper genieten minste vertrouwen

Posted by marcho on 18th januari 2020

Het blijft voor reclamemensen moeilijk om het publiek van hun eerlijkheid en ethiek te overtuigen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Gallup, gebaseerd op een interview bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten. Alleen federale politici en autoverkopers wekken bij het publiek nog minder vertrouwen dan de reclamesector. De onderzoekers stelden vast dat amper 13 procent van de ondervraagden te kennen geeft een groot vertrouwen in de sector te hebben. Daarentegen benadrukt 40 procent wantrouwen te koesteren tegenover de vertegenwoordigers van de reclamewereld 

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Reclamemaker en autoverkoper genieten minste vertrouwen

Gaming domineert bestedingen aan mobiele applicaties

Posted by marcho on 18th januari 2020

De wereldwijde mobiele gamingsector zal dit jaar een omzet halen van 100 miljard dollar, tegenover 86 miljard dollar vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent App Annie. De studie wijst er daarbij op dat games inmiddels een aandeel van 72 procent hebben in het totale bedrag dat in applicatie-winkels wordt uitgegeven. App Annie berekende dat vorig jaar in totaal 120 miljard dollar aan applicaties is uitgegeven, tegenover 101 miljard dollar het jaar voordien. Verder voorspelt het rapport dat dit jaar meer dan 240 miljard dollar aan mobiele reclame zal worden geïnvesteerd. Dat zou een stijging met 26 procent inhouden tegenover vorig jaar.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Gaming domineert bestedingen aan mobiele applicaties

Privébedrijven belangrijkste partij in Chinese import en export

Posted by marcho on 18th januari 2020

In China waren binnenlandse privébedrijven het voorbije jaar de belangrijkste kanalen voor import en export. Dat blijkt uit een rapport van de Chinese General Administration of Customs (GAC). De Chinese privébedrijven genereerden vorig jaar voor een totaalbedrag van 13,48 biljoen yuan (1,95 biljoen dollar) aan import en export. Dat betekende een stijging met 11,4 procent tegenover het jaar voordien. De sector had daarbij een aandeel van 42,7 procent in de totale Chinese buitenlandse handel. Dat vertegenwoordigde een stijging met 3,1 procentpunt tegenover het jaar voordien.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Privébedrijven belangrijkste partij in Chinese import en export

Streaming vertegenwoordigt grootste deel Amerikaans home entertainment

Posted by marcho on 18th januari 2020

Het voorbije jaar heeft home entertainment in de Verenigde Staten een recordomzet van 25,2 miljard dollar laten optekenen. Tegenover het jaar voordien was er sprake van een groei met 8,4 procent. Dat blijkt uit een studie van de Digital Entertainment Group. De digitale activiteiten waren volgens het rapport ook het voorbije jaar de belangrijkste groeimotor van de sector. Streaming-abonnementen vertegenwoordigen inmiddels een omzet van 15,9 miljard dollar. Daarmee neemt het streaming-platform ongeveer 63 procent van de totale inkomsten van het Amerikaanse home entertainment voor zijn rekening.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Streaming vertegenwoordigt grootste deel Amerikaans home entertainment

Amerikanen hebben verdeelde opinie over bedrijfsleven

Posted by marcho on 18th januari 2020

In de Verenigde Staten blijft het publiek verdeeld in zijn houding tegenover de grote bedrijven. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Gallup, gebaseerd op een enquête bij meer dan vijfhonderd Amerikaanse consumenten. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat eind vorig jaar 52 procent van de respondenten in het algemeen een positieve opinie hadden over de grote ondernemingen, tegenover 50 procent het jaar voordien. Gallup wijst erop dat de houding van het Amerikaanse publiek tegenover de grote bedrijven het voorbije decennium duidelijke fluctuaties heeft vertoond.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Amerikanen hebben verdeelde opinie over bedrijfsleven

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on 18th januari 2020

De Amerikaanse mediagroep New York Times Company (Nytco) heeft het voorbije jaar 800 miljoen dollar inkomsten uit digitale activiteiten geregistreerd. Daarmee heeft de groep een jaar voorsprong op zijn eerdere planning. Dat heeft Mark Thompson, chief executive van Nytco, gezegd. Het concern zegt het voorbije jaar zijn digitale publiek met ruim één miljoen abonnementen te hebben kunnen uitbreiden. Dat is de sterkste groei sinds Nytco negen jaar geleden zijn digitaal model lanceerde. In totaal heeft het bedrijf meer dan vijf miljoen abonnees. Daarbij hebben 3,4 miljoen gebruikers een nieuwsabonnement. Anderen zijn geabonneerd op onder meer een kookplatform en kruiswoordpuzzels.

De Franse autobouwer Renault heeft vorig jaar 3,75 miljoen wagens verkocht. Dat betekende een daling met 3,4 procent tegenover het jaar voordien. In Europa was er nog wel een groei met 1,3 procent, maar de Chinese autoverkopen vielen met 17,2 procent terug – Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé wil in de toekomst meer gebruik maken van duurzame verpakkingen. Daarvoor heeft het bedrijf een budget van ruim 2 miljard euro gereserveerd. Onder meer wil Nestlé gebruik maken van gerecycleerd plastic – De prijs van palladium is opgelopen tot een bedrag van 2.525 dollar per ounce. Dat is een nieuw record. De prijs van de grondstof ligt alweer 30 procent hoger dan bij de start van het nieuwe jaar. Ook vorig jaar had de prijs van palladium al een prijsstijging van 54 procent gekregen.

In Europa zijn vorig jaar 15,3 miljoen nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat betekende een toename met 1,2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Europese vakorganisatie Acea. De sector laat daarmee voor het zesde jaar op rij een groei noteren – De schade van de stakingen bij het personeel kan de Franse Société Nationale des Chemins de Fer (Sncf) uiteindelijk bijna 1 miljard euro kosten. Dat heeft Jean-Pierre Farandou, topman van het Franse spoorbedrijf, gezegd. Er waren daarbij 600 miljoen euro gemiste inkomsten – Kia en Hyundai investeren samen 100 miljoen euro in het Engelse bedrijf Arrival, gespecialiseerd in het ontwikkelen van elektrische auto’s. Met het geld wil Arrival nieuwe elektrische bedrijfswagens bouwen voor aanbieders van deelwagens en shuttlediensten.

De wereldeconomie heeft het voorbije jaar een groei gekend van 2,3 procent. Dat is de zwakste prestaties in tien jaar tijd. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties. Dit jaar verwacht de organisatie een wereldwijde economische groei met 2,5 procent, gevolgd door 2,7 procent volgend jaar – Eind dit jaar voert het Groothertogdom Luxemburg een verbod in op het gebruik van glyfosaat. Dat heeft Romain Schneider, Luxemburgs minister van landbouw, aangekondigd. Luxemburg wordt daarmee het eerste Europese land dat het gebruik van het bestrijdingsmiddel verbiedt – In de Verenigde Staten heeft de senaat het United States-Mexico-Canada Agreement (USMCA) goedgekeurd. De nieuwe overeenkomst is de opvolger van het Nafta-akkoord. Mexico heeft het nieuwe akkoord al goedgekeurd. In Canada moet nog over de tekst worden gestemd.

Het Franse autoconcern PSA Group heeft tijdens het voorbije jaar bijna 3,49 miljoen wagens verkocht. Dat betekende een daling met 10 procent tegenover het jaar voordien. Alleen dochtermerk DS kon een stijging met 17,4 procent tot 62.512 exemplaren melden – De Britse bank Barclays wil zijn managementkader afslanken. In eerste instantie zouden bij de divisie investeringsbankieren honderd hoge functies worden geschrapt. Vooral banen in Londen en Azië zouden zijn bedreigd. De maatregel moet Barclays de mogelijkheden bieden kosten te besparen – Online videoplatformen moeten minstens 25 procent van hun regionale omzet ook in lokale producties herinvesteren. Dat heeft Franck Riester, Frans minister van cultuur, gezegd. De Franse televisiestations zijn al langer tot lokale herinvesteringen verplicht.

Het voorbije jaar hebben in België 81 bedrijven een procedure tot collectief ontslag aangekondigd. Daarbij waren 5.087 banen betrokken. Dat blijkt uit een rapport van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid. De metaalverwerkende nijverheid bleek het zwaarst te zijn getroffen – Het energiebedrijf Luminus wil in Seraing een nieuwe Steg-centrale bouwen. De nieuwe eenheid zou naast de bestaande centrale worden opgetrokken. De nieuwe eenheid zal volgens Luminus ook een tachtigtal arbeidsplaatsen creëren – In België heeft 29 procent van de autobestuurders interesse in de aankoop van een hybride wagen, tegenover 23 procent twee jaar geleden. Dat blijkt uit een studie van consulent Deloitte. De onderzoekers stelden tevens vast dat 9 procent van de Belgen interesse zou hebben in een exclusief elektrische auto.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Protesten Hongkong wegen zwaar op mentale gezondheid bevolking

Posted by marcho on 17th januari 2020

De problematische politieke en maatschappelijke situatie weegt in Hongkong zwaar op de mentale gezondheid van de bevolking. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de University of Hongkong. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat tijdens de protestperiodes bijna een op drie inwoners van Hongkong symptomen van posttraumatische stress vertoonde. Bovendien bleek dat bij ongeveer een tiende van de bevolking aanwijzingen van een mogelijke depressie moesten worden opgetekend. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met niveaus die onder meer bij de bevolking in oorlogsgebieden worden geregistreerd.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Protesten Hongkong wegen zwaar op mentale gezondheid bevolking

Oekraïne heeft het goedkoopste internet van de wereld

Posted by marcho on 17th januari 2020

Oekraïne heeft het goedkoopste internet van de wereld. In dat land moet de gebruiker voor één megabit per seconde (mbps) immers slechts 0,06 dollar betalen. Dat blijkt uit een rapport van prijsvergelijker Picodi.com, gebaseerd op een analyse van de internetprijzen in tweeënzestig landen. Op de tweede plaats staat Rusland met een prijs van 0,08 dollar, gevolgd door Moldavië en Hongarije (0,10 dollar) en Kazakhstan (0,11 dollar). Zuid-Afrika heeft daarentegen het duurste internet van de hele wereld. Daar loopt de prijs voor één megabit per seconde immers op tot bijna 8,8 dollar. Picodi merkt verder op dat inmiddels 58,8 procent van de wereldbevolking toegang heeft tot internet.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Oekraïne heeft het goedkoopste internet van de wereld