managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Persoonlijke contacten beschermen tegen mentale gezondheidsproblemen

Posted by marcho on February 12th, 2019

Persoonlijke sociale contacten blijken een bescherming te bieden tegen depressies en posttraumatische stress. Datzelfde geldt echter niet voor contacten op het sociale netwerk Facebook. Dat zegt een studie van wetenschappers van de Oregon Health and Science University, in samenwerking met het Veterans Affairs Portland Health Care System, gebaseerd op een online onderzoek met bijna zeshonderd veteranen die de jongste achttien jaar in het Amerikaanse leger dienden en een gebruiker zijn van Facebook. De resultaten tonen verder dat deelnemers die vaker contact met anderen op Facebook hadden, ook meer persoonlijk contact met elkaar onderhielden.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>