managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for augustus, 2018

Europese hotelsector plant recordaantal nieuwe bouwprojecten

Posted by managing21 on 31st augustus 2018

In de Europese hotelsector zitten op dit ogenblik 1.388 nieuwe projecten in de pijplijn. Daarbij zijn 219.251 kamers betrokken. Dat is de conclusie van een analyse van Lodging Econometrics over de Europese hotelsector tijdens het tweede kwartaal van dit jaar. Tegenover dezelfde periode vorig jaar konden 18 procent meer projecten worden gemeld.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Europese hotelsector plant recordaantal nieuwe bouwprojecten

Britse chief executive kreeg 11 procent loonsverhoging

Posted by managing21 on 31st augustus 2018

Een chief executive van een grote beursgenoteerde onderneming ontving in Groot-Brittannië een gemiddelde vergoeding van 3,93 miljoen pond, tegenover een salaris van 3,53 miljoen pond het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Britse High Pay Centre over de inkomsten van de chief executies van de honderd grootste beursgenoteerde bedrijven in Groot-Brittannië. De hoogste vergoeding werd betaald aan Jeff Fairburn, topman van Persimmon, die een bedrag van 47,1 miljoen pond kreeg uitgekeerd.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Britse chief executive kreeg 11 procent loonsverhoging

Loyaliteit autobestuurder lijkt tot verleden te behoren

Posted by managing21 on 31st augustus 2018

Autobestuurders zijn weliswaar bekend voor hun liefde voor een bepaald merk, maar aan die trouw dreigt een einde te komen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Valassis bij Amerikaanse autobezitters. Daarbij werd vastgesteld dat 56 procent van de ondervraagden mogelijk door reclame zou kunnen worden aangezet om naar een ander merk over te stappen. Ook onderhoudscontracten zouden 46 procent tot een overstap kunnen aanzetten.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Loyaliteit autobestuurder lijkt tot verleden te behoren

Artificiële intelligentie halveert tewerkstelling banksector

Posted by managing21 on 31st augustus 2018

Artificiële intelligentie zal in de banksector snel de helft van de tewerkstelling schrappen. Dat heeft Antony Jenkins, voormalig chief executive van de bank Barclays, gezegd. Hij wijst erop dat tijdens de eerste helft van dit decennium al ongeveer 25 procent van alle bankfilialen zijn gesloten. De volgende vijf tot tien jaar zullen Jenkins nog eens minstens 50 procent van de resterende locaties verdwijnen. Dat zal ook een zware impact hebben op de tewerkstelling.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Artificiële intelligentie halveert tewerkstelling banksector

Reclame boekt jaaromzet van meer dan 1 biljoen dollar

Posted by managing21 on 31st augustus 2018

De wereldwijde reclame zal dit jaar een omzet realiseren van 1,3 biljoen dollar. Dat betekent een stijging met ruim 5 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het bureau PQ Media. Digitale campagnes zullen dit jaar in de totale inkomsten een aandeel van 38 procent hebben. Tegenover vorig jaar zal de sector een groei met meer dan 10 procent laten optekenen.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Reclame boekt jaaromzet van meer dan 1 biljoen dollar

Overmatige consumptie belangrijk voor omzetten alcoholproducenten

Posted by managing21 on 31st augustus 2018

Indien alle consumenten van alcoholische dranken de aanbevolen volumes zouden volgen, zouden de producenten een groot deel van hun inkomsten verliezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Institute of Alcohol Studie (IAS) en de University of Sheffield. De sector heeft volgens de onderzoekers dan ook weinig belang bij de bestrijding van overmatig drankgedrag.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Overmatige consumptie belangrijk voor omzetten alcoholproducenten

Overdreven zelfvertrouwen brengt chief executive in conflict met aandeelhouders

Posted by managing21 on 31st augustus 2018

Chief executives met een overdreven zelfvertrouwen lopen een groter risico om door hun aandeelhouders legaal op de vingers te worden getikt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stevens Institute of Technology, de University of Texas-Dallas, de University of New South Wales en de Nanyang Technological University.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Overdreven zelfvertrouwen brengt chief executive in conflict met aandeelhouders

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 31st augustus 2018

De Engelse voetbalclub Liverpool mag zijn stadion niet voor extra evenementen gebruiken. Dat heeft de gemeenteraad van Liverpool beslist. De club had gehoopt met bijkomende activiteiten in zijn Anfield Stadium extra inkomsten te kunnen genereren. Fenway Sports Group, de eigenaar van de club, heeft zware investeringen gedaan in de modernisering van het stadium. Bedoeling was dat buiten het traditionele voetbalseizoen in het complex andere evenementen zouden kunnen worden georganiseerd. Het gemeentebestuur wees echter op mogelijk overlast voor de omwonenden, die met geluidsoverlast, parkeerproblemen en antisociaal gedrag zouden kunnen worden geconfronteerd.

De Britse regering gaat de verkoop van energiedranken aan kinderen beperken uit bezorgdheid voor de negatieve gezondheidseffecten. De Britse regering laat onderzoeken op welke manier een verbod kan worden doorgevoerd. Onzekerheid is over een leeftijd van zestien of achttien jaar – Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorinfrastructuur, wil tegen het einde van dit decennium veertienhonderd nieuwe werknemers aantrekken. Het bedrijf moet de volgende jaren immers 10 procent van zijn totaal personeelsbestand wegens pensioen vervangen – Het Franse drankenconcern Pernod Ricard volgt met grote aandacht de groeimarkt voor legale cannabis in Canada. Dat heeft Alexandre Ricard, topman van het Franse concern, bevestigd. Hij gaf wel aan dat er nog geen plannen voor concrete investeringen in de sector zijn.

Het bedrijf Resilux, fabrikant van petverpakkingen, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 192,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 17,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 26,9 procent tot 9,9 miljoen euro – Het Europese hoofdkantoor van Panasonic verhuist in oktober van Londen naar Amsterdam. Reden is het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. In het nieuwe hoofdkantoor zullen een tiental personeelsleden worden tewerkgesteld – Het Amerikaanse voedingsconcern Campbell Soup heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 2,22 miljard dollar, tegenover 1,66 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 318 miljoen dollar naar 94 miljoen dollar.

Het Waalse beeldvormingsbedrijf EVS Broadcasting heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 44,1 miljoen euro. Dat betekende een daling met 16,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 16,4 procent tot 10,6 miljoen euro – Sioen Industries heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 237,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 8,9 procent, vooral dankzij overnames, tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 39 procent tot 16,7 miljoen euro – Het technologiebedrijf Bit4You heeft een online platform gelanceerd voor de handel in bitcoin en andere virtuele valuta. Bit4You werd gelanceerd door informatica-specialist Sacha Vandamme en wil tegen eind volgend jaar vijftigduizend klanten en een omzet van 5 miljoen euro.

Het technologiebedrijf Salesforce heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van bijna 3,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 27 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 46 miljoen dollar op naar 299 miljoen dollar – De Russische energiegroep Lukoil heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van bijna 3,69 biljoen roebel, tegenover 2,79 biljoen roebel inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 386,7 miljard roebel naar 514,7 miljard roebel – Stofzuigerfabrikant Dyson heeft bij het Hullavington Airfield in Engeland een testcircuit voor elektrische wagens in gebruik genomen. Vorig jaar had Dyson bekend gemaakt een bedrag van 2,3 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van elektrische wagens.

Autogroep D’Ieteren heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 17,8 procent tot 154,9 miljoen euro – Rederij Maersk Tankers start een experiment met windenergie. De technologie wordt voor de eerste keer uitgetest met de Maersk Pelican. Geraamd wordt dat het gebruik van rotorzeilen het brandstofverbruik tot 10 procent kan verminderen – Het Amerikaanse modebedrijf Guess heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 645,9 miljoen dollar. Dat betekent een stijging met bijna 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 68 procent tot 25,5 miljoen dollar.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Gevoeligheid voor nepnieuws gaat terug tot de kindertijd

Posted by managing21 on 30th augustus 2018

De opvoeding van kinderen leidt vaak tot een grotere gevoeligheid voor neonieuws. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Kent State University. De onderzoekers wijzen erop dat kinderen vaak al op jonge leeftijd geleerd wordt van geveinsd gedrag om een aantal probleemsituaties op te lossen. Dat kan volgens de onderzoekers in de volwassenheid later leiden tot illusies en zelfbedrog.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Gevoeligheid voor nepnieuws gaat terug tot de kindertijd

Ongevallen geconcentreerd op beperkt aantal knelpunten

Posted by managing21 on 30th augustus 2018

De locaties van ongevallen zijn niet toevallig. Bovendien gebeurt een grote concentratie ongevallen op een beperkt aantal knelpunten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London (UCL). De onderzoekers stelden daarbij vast dat bijna 50 procent van de zware en dodelijke ongevallen in Londen op amper 5 procent van alle kruispunten van de Britse hoofdstad waren geconcentreerd.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Ongevallen geconcentreerd op beperkt aantal knelpunten