managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Archive for september, 2020

Aandeel steenkool in Amerikaanse elektriciteitsconsumptie daalt bijzonder snel

Posted by managing21 on 30th september 2020

Steenkool heeft in de opwekking van elektriciteit in de Verenigde Staten nog een aandeel van 17,7 procent, tegenover 26,9 procent drie jaar geleden. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Energy Information Administration

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Aandeel steenkool in Amerikaanse elektriciteitsconsumptie daalt bijzonder snel

Vele Britse muzikanten denken aan carrièreswitch

Posted by managing21 on 30th september 2020

Meer dan één derde van de Britse muzikanten denkt eraan zijn activiteiten stop te zetten. Daarbij verwijzen ze naar de economische moeilijkheden die door de coronapandemie zijn ontstaan. Dat blijkt uit een rapport van de Musician’s Union.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Vele Britse muzikanten denken aan carrièreswitch

Software voor robotsector groeit met 20 procent per jaar

Posted by managing21 on 30th september 2020

Software voor de robotsector zal volgend jaar een omzet van 2 miljard dollar realiseren. Dat betekent een stijging met 19.5 procent tegenover dit jaar. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Gartner.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Software voor robotsector groeit met 20 procent per jaar

Londense vastgoedprijzen door coronacrisis gedaald

Posted by managing21 on 30th september 2020

Onder de invloed van de coronacrisis zijn de prijzen op de Londense vastgoedmarkt iets betaalbaarder geworden. Dat blijkt uit een rapport van het persbureau Reuters.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Londense vastgoedprijzen door coronacrisis gedaald

Coronavirus kost wereldwijde voetbal bijna 15 miljard dollar

Posted by managing21 on 30th september 2020

De uitbraak van het coronacrisis zal het wereldwijde voetbal dit jaar ongeveer 14,4 miljard dollar inkomsten kosten. Dat blijkt uit een rapport van de Fédération Internationale de Football Association (Fifa). Zuid-Amerika, Azië en Afrika zouden de grootste verliezen lijden.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Coronavirus kost wereldwijde voetbal bijna 15 miljard dollar

Elektrische wagen ook in onderhoud gevoelig goedkoper

Posted by managing21 on 30th september 2020

Eigenaars van elektrische wagens besteden aan het onderhoud van hun voertuig slechts half zoveel geld als bezitters van auto’s met een benzinemotor. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Consumer Reports.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Elektrische wagen ook in onderhoud gevoelig goedkoper

Veel minder suiker in Amerikaanse dranken

Posted by managing21 on 30th september 2020

In de Verenigde Staten hebben de consumenten het aantal calorieën en het suikergehalte van dranken sterk verminderd. Dat blijkt uit een rapport van het bedrijf Keybridge.

Lees Verder

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Veel minder suiker in Amerikaanse dranken

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on 30th september 2020

De Deutsche Fussball Liga (DFL) zal dit seizoen beduidend minder buitenlandse inkomsten uit televisierechten generieren. Vorig seizoen realiseerde Bundesliga International een omzet van 250 miljoen euro, maar dit jaar zouden inkomsten met 20 procent terugvallen. Dat heeft het magazine Sponsors gezegd. Nochtans kon het Duitse voetbal in het buitenland een groter aantal contracten afsluiten dan vorig seizoen. Volgens Robert Klein, chief executive van Bundesliga International, zou er echter vooral in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Afrika sprake zijn van een inkrimping. Op de eigen binnenlandse markt blijkt het verlies aan inkomsten uit televisierechten nagenoeg verwaarloosbaar.

Het Britse concern Reckitt Benckiser maakt zich klaar om een aantal merken op het gebied van lichaamsverzorging, waaronder Clearasil en Veel, te verkopen. De merken maken niet langer deel uit van de kernactiviteiten van de onderneming. In totaal zou een portefeuille van 1 miljard pond worden verkocht – Het Amerikaanse taxibedrijf Uber zou interesse hebben in de overname van Free Now, de autodeeldienst van de Duitse autobouwers BMW en Daimler. Met de aankoop zou het Amerikaanse bedrijf zijn marktaandeel in Europa en Latijns-Amerika sterk vergroten – Computerbeveiliger McAfee streeft naar een nieuwe notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Momenteel is het bedrijf in handen van investeerders TPG Capital en Thomas Bravo. McAfee had eerder al een notering aan de Amerikaanse beurs.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het voorbije anderhalf decennium slechts in vijf jaar belastingen betaald. Tijdens zijn verkiezingsjaar betaalde hij bovendien amper 750 dollar. Het daaropvolgende jaar inde de Amerikaanse fiscus bij Trump eenzelfde bedrag – Het Nederlandse technologiebedrijf Philips wil dat de Nederlandse overheid een aanbesteding voor de levering van defibrillatoren aan het ministerie van defensie opnieuw uitschrijft. De levering werd aan een ander bedrijf toegewezen. Volgens Philips vertoonde de aanbesteding echter cruciale fouten – Tesla wil een belang nemen in de energiedivisie van het Zuid-Koreaanse bedrijf LG Chem. Op die manier wil Tesla zichzelf een stabiele aanvoer van batterijen garanderen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou zijn divisie Energy Solution binnenkort afsplitsen.

Het Brits-Nederlandse concern Shell wil over een periode van twee jaar wereldwijd tussen zevenduizend en negenduizend arbeidsplaatsen schrappen. De ingreep is nodig door de negatieve impact van de coronacrisis op de oliesector. Het personeelsbestand wordt met ongeveer een tiende afgeslankt – In de Verenigde Staten fuseert Devon Energy, actief in de ontginning van schaliegas, met zijn sectorgenoot WPX Energy. Devon krijgt in de fusiegroep een aandeel van 57 procent. De ontginning van schaliegas lijdt onder de lage prijzen in de oliesector – De Amerikaanse bank JPMorgan Chase zal een boete van meer dan 920 miljoen dollar betalen voor marktmanipulaties bij de handel in metalen en staatsobligaties. De bank heeft daarover met de Amerikaanse autoriteiten een akkoord bereikt.

In Spanje is Rodrigo Rato, een voormalig directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), vrijgesproken van fraude en valsheid in geschrifte. De feiten hadden betrekking op de periode dat Rato voorzitter was van de Spaanse financiële groep Bankia – Het zal niet mogelijk zijn om in Groot-Brittannië het breedband de volgende dertien jaar te moderniseren zonder fiscale kortingen en administratieve verlichtingen. Dat heeft telecomoperator British Telecom tegenover de Britse regering gezegd. De Britse premier Boris Johnson had eerder tegen midden dit decennium fundamentele moderniseringen gevraagd – De Duitse supermarktketen Aldi gaat zijn netwerk in Groot-Brittannië tegen eind volgend jaar met honderd nieuwe winkels uitbreiden. Met de operatie is een investering van 1,3 miljard pond gemoeid.

Verzekeraar Ethias brengt het nieuwe platform Flora op de markt. Flora mikt vooral op jonge volwassenen en biedt huurders een brandverzekering aan. De polis wordt volledig met de smartphone beheerd – Brouwerij Palm, in handen van de Nederlandse groep Swinkels, brengt een gerookte variant van het speciaalbier Cornet op de markt. De verkoop van Cornet liet dit jaar een dubbelcijferige groei optekenen en Palm hoopt met de nieuwe variant Cornet Smoked op dat succes verder te kunnen borduren – Het chocolademerk Meurisse maakt opnieuw zijn opwachting op de Belgische markt. Het merk werd het laatste kwart van de negentiende eeuw door Adolphe Meurisse gecreëerd. Nadien kwam Meurisse in handen van Kraft en verdween twaalf jaar geleden van de markt. De broers Van Vyve brengen het merk opnieuw tot leven.

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsoverzicht

Landen beloven verlies aan natuur om te keren

Posted by managing21 on 29th september 2020

Een groep landen, die samen meer dan een kwart van het wereldwijde bureau binnenlandse product vertegenwoordigen, hebben beloofd om tegen eind dit decennium het verlies aan natuur om te keren.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Landen beloven verlies aan natuur om te keren

Lithium-ion batterij wordt snel goedkoper

Posted by managing21 on 29th september 2020

De gemiddelde kost van lithium-ion batterijen zal de volgende drie jaar onder de grens van 100 dollar per kilowattuur dalen. Dat blijkt uit een analyse van het bureau IHS Markit. Tegen eind dit decennium kan een prijsniveau van 73 kilowattuur worden verwacht.

Lees Verder

 

Posted in diversen | Reacties uitgeschakeld voor Lithium-ion batterij wordt snel goedkoper